Sjokoladenoter

Om sjokoladenoter:

user supplied image
user supplied image

Sjokoladenoter er et lite sjokolademakeri som holder til på Vennis i Vang.

Vi lager ekte lokalprodusert konfekt for hånd.

Deilige fylte konfekt med alt fra salt karamell til friske bær. Alt blir laget for hånd, langsomt.

Sjokoladen vi bruker er fra Valrhona, og er av høyeste kvalitet. Sjokoladen blir behandlet varsomt og med den ytterste respekt.

Vi ønsker å skape en smaksopplevelse utenom det vanlige, med gode råvarer og god tid.

Når du tar en bit av konfekten skal du smake sjokoladen, bringebæret og fløten. Ingenting annet.

Vi bruker kun ferske råvarer, ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer.

Men det betyr også at de ferdige konfektene er ferskvare, de holder ikke i månedsvis i kjøkkenskapet, må oppbevares kaldt og nytes helst innen 6 uker, men smaker som regel like godt etterpå også.

Ingrediensene til fyllet finner vi aller helst i nærområdene, og ellers velger vi det beste vi kan få tak i. Vi har for eksempel solbær fra Søre Bøe i Vang, og bringebær fra Lærdal.

Vi jobber alltid med å få frem særpreget i smakene, og utvikler stadig nye varianter og smaker.

En viktig del av produksjonen er også dekorasjonen av konfekten, hvor hver lille bit konfekt tilstrebes å være et lite kunstverk i seg selv.

I vakre Vang er det lett å hente inspirasjon fra både fjell og skog.

Tone, som står bak sjokoladenotene, er utdannet kokk og dessertkokk i Frankrike, og trives aller best med å jobbe med det søte. Vi har nå et lite produksjonskjøkken hjemme på gården, hvor det produseres dag og natt.

Sjokoladeproduksjonen krever tålmodighet og presisjon, og er rett og slett ekte håndverk.

Ta en bit, lukk øynene og nyt!

-Tone